tiistai 22. kesäkuuta 2010

Jesin kisaraporttiKävin tuossa viikonloppuna testauttamassa vauhtiani Italiassa pidetyissä ”kansainvälisissä” ratakilpailuissa. Kansainvälisyys tosin oli hiukan rajoittunutta, kun paikalla oli oman maan luistelijoiden lisäksi yksi suomalainen. No eipä tuo mitään, koska Italiasta löytyy onneksi paljon kovia menijöitä ihan omasta takaa, joten turhaa reissua ei tullut tehtyä. Kisaohjelmassa oli kaikki maantieradalla luisteltavat arvokilpailumatkat viestiä lukuunottamatta ja omat tavoitteeni oli korkeimmalla tietysti 200m aika-ajossa.


Aika-ajo luisteltiin lauantaina aamulla kisojen avausmatkana ja miesten yleisessä luokassa lyhyeen sprinttiin osallistui 32 kilpailijaa. Radan pinta tuntui verryttelyssä todella nopealta alustalta ja ilman kohtalaisesti puhaltanutta vastatuulta oma ennätys olisi saattanut olla vaarassa. Rata oli muuten rakennettu ja päällystetty jo vuonna 1996 mutta routa ei taida siellä päin olla ongelmana. Aika-ajon rataprofiili oli suunnilleen L-kirjaimen muotoinen, jossa noin 50m starttisuora ja sitä seuraava ehkä noin 110 asteen loivahko kaarre vasemmalle ja lopuksi hieman yli 100m loppusuora. Tuulen suunta oli juuri niin huono kuin voi olla, eli starttisuoralla sivuvastaista vasemmalta ja maalisuoralla oikealta, mutta olosuhteet olivat kuitenkin samat kaikille.


200m tuloksia:

1. Andrea Angeletti 17,695

2. Danny Sargoni 17,911

3. Marco Falcone 17,912

...

9. Teemu Ylänen 18,258


Lauantaina tuli vielä osallistuttua 10 000m pistekisaan, mutta vauhti oli raakaa ja noutaja tuli jo kuuden kierroksen jälkeen. Tärkeää oli kuitenkin saada kovavauhtisia kierroksia sunnuntain 500m varten. Pistekisan voiton vei Vittoria Renzi ennen Alessandro Gherardia ja Morgan Cocciaa.


Sunnuntaiaamun 500m alkueriin lähdin kovin odotuksin hyvin sujuneen aika-ajon jäljiltä ja tavoite oli ehdottomasti päästä luistelemaan jatkopaikoista toisíin alkueriin. Käsikirjoitus oli että kuuden alkuerän voittajat pääsisivät suoraan jatkoon + 10 parasta aikaa. Startista pääsinkin piikkipaikalle, mutta italian poikien maksinopeus oli vielä tällä kertaa sen verran parempaa, että takasuoralla kaksi kaveria pääsi kuittaamaan ohitseni ja loppujen lopuksi aikani 40,85s riitti vertailussa vasta 11. sijaan. Pettymys oli suuri vaikka oma ennätys paranikin reilusti. 500m voittoon luisteli lopulta matkan hallitseva Euroopan mestari Claudio Naselli niukasti ennen Simone Martinoa ja Andrea Angelettia.


Päätösmatka olikin sitten 20 000m pudotuskilpailu, jossa alkuvauhti oli siinä määrin rentoa, että sprinttimieskin pysyi mukana jopa melkein kisan puoliväliin asti. Välillä jouduin pari kertaa jopa vetohommiin kuten kuvasta näkyy. Tosissaan kilpaa alettiin luistelemaan kuitenkin jo ennen ensimmäisiä pudotuksia, joten omalle kohdalle tuli ihan luonnollinen pudotus. Pudotuskisan kolmen kärki: Alessandro Gherardi, Vittoria Renzi sekä Andrea Amabili.


Kaikki tulokset FIHP


terveisin:

Teemu eli "lunatico finlandese" kuten paikalliset kisajärjestäjät minua kutsuivat autettuani heitä pitämään kahvilatelttaa pystyssä lauantaina paikalle osuneessa ukkosmyrskyssä.


2 kommenttia:

Mrs Koota kirjoitti...

Hyvä Teme!!

Pikku J kirjoitti...

voisko saada juttua rata-SM:stä?