maanantai 15. kesäkuuta 2009

SIC Karlstadt

Teme ja Tuke matkustivat lauantaina suoraan Forssan Suvi-illasta Ruotsiin Karlstadt:n upouudelle pistaradalle luistelemaan Svenska Inline Cup 2. osakilpailuun. Isabellan rantautuessa sunnuntaiaamuna Tukholmaan vettä tuli taivaan täydeltä, mutta onneksi sää selkeni matkalla keskiruotsiin ja Karlstadt:ssa paistoikin sitten jo aurinko. Kilpailuohjelmassa olivat 500m, 1000m ja 5000m pistekilpailu kaikissa luokissa. Ruotsissa muuten sarjat eivät mene iän ja sukupuolen mukaan, vaan luokat on jaettu tason mukaan seuraavasti; Eliitti, A, B, C sekä juniorit. Suomalaisten ja ruotsalaisten lisäksi paikalle oli saapunut myös norjalaisia luistelijoita, jotka osoittautuivatkin erittäin koviksi varsinkin pidemmillä matkoilla.
500m:lla Teemu luisteli helppoon voittoon ennen Norjan Tormod Haugenia ja Tore Sollia. Tuukka putosi alkuerissä niukasti A-finaalista ja sijoittui kisassa lopulta 9. sijalle. 1000 metrillä norjalaiset näyttivät vauhtikestävyytensä ottaen kaksoisvoiton Haugenin johdolla. Teemu sijoittui viiden kierroksen kilpailussa 3.:ksi ja Tuukka 10.:ksi. Pistekisa olikin sitten norjalaiskaksikon ja erityisesti Tore Sollin näytöstä. Parivaljakko vei kaikki jaossa olleet välikirit ja veti puolenkierroksen eron seuraavaan neljän miehen ryhmään, jossa Temen lisäksi maalikirin jäännöspisteestä olivat taistelemassa ruotsin Johan Olsson sekä norjan August Haugen ja Jan-Terje Sorlie. Olsson oli lopussa vahvin ja vei yhdellä pisteellä kilpailun kolmannen sijan. Teemu sijoitus oli kuudes ja Tuukan kymmenes.
Tiimin pojat olivat tyytyväisiä Ruotsinmatkaan. Teemun sprinttikunto näyttää kovenevan kauden edetessä ja Tuukka puolestaan pääsi ensimmäistä kertaa kokemaan kallistetussa kaarteessa luistelua.