lauantai 4. heinäkuuta 2009

HTL K2 tiimi dominoi SM-kisojen 2. kisapäivää

Sää suosi myös lauantaina Pirkkolan SM-kisoissa ja radalla nähtiinkin erinomaista luisteluviihdettä. K2:n Jarmo Valtonen oli lopulta vahvin 500m sprintissä, vaikka Teme saikin startissa pari kolme metriä eroa. Jamppa puski viimeiselle kierrokselle lähdettäessä väkisin keulaan eikä luovuttanut kärkipaikkaa viimeisen kaarteen pikku sladista huolimatta. Jarmo "makkara suussa" Valtosen 500m voittoaika 46,8s on Pirkkolan radan tiukat ja liukkaat kaarteet huomioiden huippu hyvä. Temelle 500 metriltä siis kisojen toinen hopea.
10000m pistekisa oli kerrassaan huippujännittävä, sillä mestariksi luistelut K2: Robert Brandt oli puolimatkassa jo vähällä pudota kärkiryhmän kyydistä kun LPGL:n Taneli Kerola piti kuuden kierroksen irtiotollaan kisassa vauhtia yllä. Myös Pikku j teki muutaman hyvän iskun kisan aikana, jotka kuitenkin Jamppa ajoi kerta toisensa jälkeen kiinni. Parin kierroksen kuolleen vaiheen jälkeen Roope sai jostain uutta virtaa ja iski itsensä hatkaan, joka ajettiin kiinni vasta kolme kierrosta ennen maalia. Robon irtioton aikana Jamppa ja Pikku j napsivat vuoronperään kirikierrosten jäännöspisteet. Hienoa oli nähdä myös LPGP:n 14v Julius Lepolan loppukiri. Lupaava porilainen vei maalikirin 3 pistettä! Janille 10000m pistekisasta pronssia!
Viesti meni tiimin osalta pikkaisen munilleen vaihtosähläilyjen vuoksi, kun vaihtokiihdytys tapahtui kisassa pikkaisen eri tavalla kuin oli treeneissä vedetty. SM-pronssia kuitenkin!