lauantai 6. kesäkuuta 2009

Kupittaan FIC, cool

Suomen suvi on ihmeellinen. Turussa tänään lämmintä vain +10, kun Kupittaan matoradalla taisteltiin Finish Inline Cup 3. osakilpailun pisteistä. Äetsän väliin jättäneet Viron Eerik Idarand ja Daniel Ruusu olivat jälleen mukana ja Kupittaan kisoista olikin tulla Loimaan uusinta. 500m:llä A-finaalissa Teemu korjasi voiton ennen Eerikkiä, Danilaa ja Porin Taneli Kerolaa. Tiimin maratonmiehet Tuukka ja Jani joutuivat sprintissä tyytymään B-finaalipaikkoihin sijoittuen kuudenneksi ja seitsemänneksi.
Pitempi matka, 10km, luisteltiin pudotustyyppisenä miesten ja naisten startatessa samassa lähdössä. Naiset saivat siis peesata miehiä ja olivat myös pudotuskierroksilla tasa-arvoisessa asemassa miehiin nähden. Eestin pojjaat lähtivät viemään pudotuskisaa Loimaalta tutulla taktiikalla, eli Danielin tehdessä irtiottoja Eerik pyrki säästelemään paukkuja väli- sekä loppukiriin. Tällä kertaa kuitenkin ketut olivat paremmin hereillä ja myös päällikkö Lottanen oli poikien apuna vetotöissä. Lisäksi Porin nuorisoketju oli tänään iskussa ja veti Danielin viimeisen hatkan kiinni noin 3 kierrosta ennen maalia. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä viiden miehen porukka oli vielä nipussa kun Teemu avasi kirin 450m ennen maalia. Loppusuoralle tultiin Temen johdolla Eerikin seuratessa välittömässä imussa. Kiri oli tiukka ja Idarand nousi vielä rinnalle voittokamppailuun mutta Teemun voimat riittivät kuitenkin tänään kääntämään kamppailun edukseen. Jani teki taas kerran kisassa paljon töitä Danielin irtiottojen vuoksi, mutta jaksoi siitä huolimatta kolmanneksi.
10km kisassa nähtiin myös dramatiikkaa kun välikirissä kisan puolivälissä Tuukka menetti venytyksessä tasapainonsa ja kaatui ahterilleen melkoisella voimalla. Tuke ei tällin jälkeen päässyt omin voimin ylös, joten hänet kyydittiin tutkimuksiin TYKS:aan. Röntgenkuvat kertoivat onneksi kuitenkin luiden säilyneen ehjinä, joten eiköhän Tuke selviä pannuista puujalalla... siis puupakaralla. Toivomme Tuukalle pikaista istumis- ja kävelykyvyn palautumista! Välikirissä pisteet menivät näin; Teemu 3, Eerik 2 ja Jani 1.
Aamulla ennen Kupittaan kesäkisoja Pansiossa luistelitiin FIC:n ulkopuolella myös 200m aika-ajon ennätyskokeet, missä Teemu luisteli tuloksen 17,8s ja alitti toistamiseen EM-kisojen tulosrajan.

Ei kommentteja: