torstai 4. kesäkuuta 2009

Rengastestit, osa 1

Pirkkolan tiistaitreenien lentävien kierrosten kellottaminen on antanut tiimille hyvän mahdollisuuden testata eri renkaiden ominaisuuksia ja niiden vaikutusta kierrosaikoihin. Koska uudella radalla on päästy luistelemaan vasta muutama viikko, sopivimpien renkaiden valinta Pirkkolan rinkiin on kuitenkin vasta aluillaan. Tulemme päivittämään jatkossakin testituloksia tänne blogiin, kunhan tietämys lisääntyy.

Koska Matterin renkaat ovat olleet menestynein ja myydyin rengasmerkki viime vuosina, oli luontevaa olettaa sen jyräävän myös Pirkkolassa. Monien ennätyskierrokset ovatkin luisteltu juuri Matterin pyörillä. Esimerkiksi Pikku-j:n paras kierros on syntynyt keltaisten ja punaisten mixatulla setillä ja Tuken ennätys taas pelkästään vihreillä Mattereilla.


Teme puolestaan kokeili viime tiistaina sekä vihreän ja valkoisen Matterin sekoitusta sekä Taiwanilaisen valmistajan AM-Wing pari kuukautta markkinoilla olleita vihreitä ratarenkaita. Heti alkuun on sanottava, että vertailu ei ole 100% luotettava, koska Matterit olivat jo pikkaisen kuluneet ja AM-Wingit taasen melkein uudet. Mattereilla Teme pystyi parantamaan kymmenyksellä aikaisemmasta parhaastaan tulokseen 18,1s. Toiseen sessioon vaihdetut uudehkot AM-Wingit antoivat kaarteessa huomattavasti paremman pidon ja aika parani peräti 0,8s edellisestä. Toinen veto heti perään Taiwanilaisilla pyörillä antoi vielä vahvistuksen niiden kilpailukyvystä ajalla 17,7s.
Suurin ero AM-Wing ja Matter renkaan välillä tuntuisi olevan AM-Wingien "parempi" elastisuus/rebound, mikä tiistain testin perusteella tekisi AM-Wingistä juuri Pirkkolan ei niin samettiselle radalla hyvin soveltuva renkaan. Mutta liian hätiköytyjä johtopäätöksia niiden ylivoimaisuudesta ei vielä kannata tehdä, koska testin eri merkkien kulumisaste oli suurehko. Tarkoitus on tulevilla kerroilla kokeilla myös uuden veroisia Mattereita, jotta saadaan todellista vertailupohjaa. Lisäksi on hyvä muistaa, että se mikä toimii yhdellä ei välttämättä sovi jollekin toiselle. Urheilijan painolla sekä luistelutyylillä on merkitävä vaikutus siihen mikä rengas soveltuu juuri hänelle itselleen.

Ei kommentteja: